středa 4. prosince 2019

Lena vs. Veronica Biasiol

Podíváme se trochu na zoubek jedné konverzaci s Lenou zveřejněné na Oppa Lena styl

O co jde?

Veronica Biasiol prodává řasy pod svoji značkou, ovšem chybí zde správné a ze zákona povinné údaje, jako je složení a země původu výrobku. Z tohoto důvodu se rozhodlo ji několik lidí  udat na Čoi, psalo se o tom v diskuzi na vinted, kterou Lena sleduje 24/7. Psalo se tam také to, že Čoi to řešit nebude, že to spadá pod kompetence hygieny, to ale Leně tak nějak ušlo. 

Lena se rozhodla otírat hubu o Veroniku, načež ji Veronika napsala zprávu. Lena tady píše mj., že Veroniku řeší Čoi a píše to jako prokazatelný fakt, stejně jako prezentuje všechny své ničím nepodložené bláboly. 




Někdo, kdo očividně pracuje na Čoi se Leně snažil vysvětlit, že to není v kompetenci Čoi, ale hygieny. Lena opět nezklamala, o ničem neví ani zbla a poradit si nenechá. 



Lena si myslí, že hygiena řeší pouze jídlo.... Inteligence level Lena, stejně jako když pokaždé řekne "moje zdroje", "dle mých informací" těmi zdroji myslí očividně různé diskuze, takže nic, co se dá podložit, žádná fakta. 

Je vidět třeba z této hlášky, že Lena nemá znalosti ani základního vzdělání. Že hygiena neřeší jen jídlo, přece ví každý, kdo má všeobecný přehled a není úplně vypatlanej. 

Kdo tedy řeší označení, složení a zemi původu kosmetických prostředků? Krajská hygienická stanice

Kompetence Čoi (z webu přímo Čoi)





„ČOI kontroluje dodržování tohoto zákona jako celek, ovšem s výjimkou případů, kdy je dána výlučná působnost specializovaného orgánu.“


To znamená, že pokud je daná výlučná působnost specializovaného orgánu, tak to neřeší Čoi, ale specializovaný orgán. Kosmetika je zde také jmenovaná, že patří do výjimky, kterou neřeší Čoi.




zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků: „Dozor nad jeho plněním provádějí různé orgány podle toho, zda daný výrobek svou povahou spadá do jejich působnosti.“

Kosmetické výrobky spadají pod zákony na ochranu veřejného zdraví, tudíž spadají pod hygienickou stanici.


Vidíte, označení obalů kosmetických prostředků sem nepatří. 

Vybrané kompetence hygienických stanic daného kraje, jen tak pro zajímavost, že hygiena fakt neřeší jen jídlo :D 

- Ochrana zdraví před hlukem
- Ochrana zdraví před neonizujícím zářením 
- Ochrana zdraví při práci (teplota a prašnost na pracovišti. označení pracoviště, ale i třeba délka směny atd.)
- Odpady 
- Obytné objekty a pitná voda, studny
- Sousedský hluk
- Obtěžování zvířaty atd.

A samozřejmě i to jídlo a vše kolem něj, ale není to jeho hlavní ani jediná činnost.




Zpráva hygieny z kontroly kosmetických prostředků 


258/2000 Sb. Zákon o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů 



Díl 5. upravuje zároveň všechny povinnosti prodejce a dovozce kosmetiky. Všechny § sem vypisovat nebudu, kdo má zájem s to přečíst odkaz 


Takže pro někoho bohužel, Čoi Veroniku a její řasy fakt řešit nebude, ale může to předat orgánu pod jehož působnost kosmetika patří, v tomto případě hygiena. Ta také uděluje pokuty a může přijít na kontrolu naprosto bez ohlášení.

Nakonec dodám, že to, že označení složení a zemi původu neřeší Čoi, neví hodně lidí. To je v pořádku, Čoi by jako první napadla každého.

Ovšem ve chvíli, kdy vám dá někdo důkaz o tom, že se tím zabývá jiný úřad, nikdo kdo má všech 5 pohromadě, se s vámi nehádá a nevydává své žblebty za jedinou a správou realitu. Zvláště když má své rozumy pouze z nějaké diskuze. Blbec se za svou pravdu bude hádat vždycky, inteligentní člověk se napřed podívá na fakta, zvláště pokud jsou podloženy zákony.

Ale Lena má přece  všeobecný přehled


Tak proč vším, co vypustí z pusy ukazuje, že nemá ani to základní vzdělání a je jen hloupá šlapka?

Vivi

1 komentář:

  1. Asi proto, že hloupá šlapka se ZŠ to prostě neschová ;).

    Já na tom všem hlavně nechápu, proč VB neuvedla zemi původu. Japonečka Petra má řasy Made in China a nikdo to neřeší. Počítá se s tím.

    OdpovědětVymazat

Prosíme relativně slušně, tedy slušně k nám. Pokud máte na srdci něco ostřejšího o "paní z Brna" tak vám bránit nebudeme ;) Jsme toho názoru, že slušnost si někteří lidé musí zasloužit, pokud se někdo chová jako hovado, tak jednání v rukavičkách nemůže ani očekávat, ani vyžadovat.